Wednesday, September 5, 2012

Risiko dalam Pelaburan Emas

salam semua entri kali ni nak share gambar yang diperolehi daripada facebook mengenai risiko risiko pelaburan emas. sudah semestinya pelaburan emas ni satu pelaburan yang bijak, walaupun begitu setiap pelaburan mesti ada risiko pelaburan masing2. jadi anda sebelum ingin melabur dalam mana2 skim samada cepat kaya atau lambat kaya yang melibatkan emas khususnya... boleh mempertimbangkan garis panduan pelaburan ini.


sedikit kesimpulan, pada hemat pemahaman saya berkenaan pelaburan emas, apabila di sebut dengan pelaburan emas, maknanya anda akan mengeluarkan sejumlah wang untuk dapat emas tulen yang wujud fizikalnya. samada anda beli dapat emas terus tanpa terikat dengan syarikat yang menjual nya, atau anda beli emas di bank, yang anda diberi fizikal emas tersebut dan ia memberi pilihan samada anda nak bawa balik atau simpan dengan mereka.

itu sahaja. jika tidak nampak emas fizikalnya, menurut pemahaman saya anda bermain dengan saham emas. dan ianya maya dan tiada kelihatan fizikalnya...EmoticonEmoticon