Takaful Prudential : Kerja Petronas pun carum Takaful PruBSN...

salam entri kali ni adalah mengenai takaful pula. baru baru ni balik petang. sempat bersembang dengan sorang brader di kedai mamak area gombak sambil minum teh tarik ngn roti telur bawang...

gambar hanya sekadar hiasan. sbb xsempat nk ambil gambar :)


setelah panjang2 cerita...  sekali terbukak cerita insurance takaful.... saya minta la dia share sikit pengalaman dengan insurance takaful prudential yg dia amik. dan  kebetulan saya pun buat takaful ni.

so terjadi la satu perbualan seperti di bawah :



Dialog dgn abg kerja petronas :

aku : abg keje petronas pun amik takaful pru ? bukan petronas cover semua ke medical utk anak isteri 

semua ??

abg j : mmg la coverrrr....  tapi in case aku tetiba xde nnti... petronas xcover dahhh famili aku...

naya diorg nnti..

aku : abis aritu yg anak abg masuk hospital tu cane ??

abg j : petronas baya seme bil hospital swasta tu...

aku : laaaa.. rugi la amik baya takaful pru tu bulan2...

abg j : rugi hapenyer... tak usik la peruntukan perubatan medical card Rm500,000 utk anak2 aku dan

bini aku tu... ( rm500,000 x3 org )

ni la utk cover incase ape2 jd kalu aku xde nnti....  caruman anak2 aku xyah bayo smpai umo

25tahun... medical cover, saving ada...


yg anak aku masuk hospital ni pun... boleh claim elaun hospital kt pru.


aku : brape ?

abg j : boleh la rm100 sehari... 3 hari dpt la 300....

sekian... hujan lebat dah nk magrib.... kami pun bersurai ....

hmmm begitula hendaknya pada yang sesiapa yang ingin tahu bagaimana takaful ni sedikit sebanyak boleh membantu anda dan keluarga anda....


sambung sikit gambar dan promosi untuk takaful : secara rambang :



Hanya lebih kurang rm150 je untuk korunk
Tak perlu pening2 sediakan bajet utk kos2 perubatan mendatang....
dpt RM500,000 tuuuu....

Daripada korang simpan rm150 tu kat bank... nnti bila masuk spital.. kene kluarkan jugak utk bayar

kos perubatan...

SAVING UNTUK PENCEN PUN DAPAT !!
KALU KORUNK TAKMAMPU BYR DH.... PRUDENTIAL SIAP BAYAR KAN !! (tnc )

nak yang xyah byr co takaful ?? pun ade....

CONTINGENCY PLAN YANG SANGAT BERMANFAAT !!

KALU KORUNK FAHAM DAN SEDAR KOMPOM korang tak nyesal punya...!!

FREE QUOTATION, MORE TRANSPARENT !
www.shahdinar.com

semoga usaha ini sedikit sebanyak membantu anda.


No comments

Powered by Blogger.