Tuesday, April 16, 2013

Kelebihan Utama Beli Emas Fizikal Online

salam semua

Harga Emas hari ini, terkini selasa 16 april 2013 menunjukkan kejatuhan lagi dan lagi, jadi kepada yang  hendak memborong emas, inilah masa yang sangat sesuai. 

antara syarikat-syarikat yang menjual emas tanpa upah dengan mengikut harga terkini hari ini adalah  PUBLIC GOLD. yang update harganya setiap 15 minit. Manakala syarikat2 lain yang update harga emas semasa mengikut harga emas terkini dunia adalah GSR dan GCP.


update hari selasa harga emas turun lagi paling rendah sehingga dibawah  paras dari USD1480/oz akhir minggu lepas kepada usd1350 hari ini :

harga emas hari ini


walaupun harga spot emas jatuh mendadak sekali pada semalam dan hari ini... kebanyakan kedai kedai emas masih belum mengikut harga terkini lagi... sebagai contoh ada satu kedai emas di luar semalam 15 april 2013 masih mengikut harga ini....harga kedai emashari ini 16 april saya difahamkan kedai emas telah mengikut harga baru iaitu rm165/gram untuk emas 916 manakala 175/gram bagi emas 999. dan ini belum lagi termasuk upah yang akan dikenakan ke atas design2 tertentu. lagi cantik lagi mahal. sebagai tanda ekslusif kepada si pemakainya.jadi.. inilah kelebihan pada yang beli emas online.... sebab mereka akan dapat emas jauh lebih murah dengan ketulenan emas 916 dan emas 999 tulen.

cumanya kelemahan nya disini membeli emas online ni designnya terhad la sikit sebab tidak dikenakan cas upah. bagaimana pun bagi yang membeli bagi tujuan simpanan dan pelaburan masa depan adalah sangat berbaloi memilih membeli emas fizikal ini secara online.

bagi yang cintakan gaya mutu keunggulan yang ekslusif anda boleh walk in ke kedai-kedai emas berdekatan untuk dapatkan emas terkini mengikut citarasa anda.


EmoticonEmoticon