Thursday, June 20, 2013

Harga Emas Hari Ini Jatuh lg 20 Jun 2013

salam semua, harga hari ini 20 jun 2013 jatuh dengan begitu mendadak sehingga memecahkan rekod 2 bulan sebelum ini... mencecah 129x/oz...


harga emas hari ini 20 jun 2013. harga emas ini turun petang ini hari khamis. ini untuk harga emas mentah pasaran online. atau pun jika anda beli emas fizikal secara online anda akan di update dengan harga emas terkini.

bagi harga emas di kedai emas luar sana seperti kedai emas poh kong, kedai emas habib jewel, kedai emas wah chan  mereka masih belum mengemaskini lagi harga mereka. jadi kemungkinan esok ( jumaat ) mereka akan update harga emas terkini.


untuk penggemar barang kemas. jika anda beli emas fizikal secara online pada hari ini malam ini... anda boleh mendapati harga emas fizikal sudah turun kepada rata2 mereka mejual pada harga rm142/gram - rm146/gram tanpa upah siap semua untuk barang kemas 916. mungkin pada kadar berbeza bagi design yang lebih ekslusif.

manakala bagi emas 999 pula anda boleh mendapati mereka menjual rata2 pada harga rm150/gram ke rm155/gram siap semua.

ya, betul ini lah anggaran harga bagi penjual emas online. memang jauh lebih rendah berbanding dengan kedai emas fizikal yang anda boleh dapati di luar sana. tetapi masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri dari segi perkhidmatan, "availability" , transaksi, reliability.


bagi yang ingin melayari katalog bagi kedai emas online dengan harga emas terkini boleh juga ke sini

www.gsr2u.com.my

tab menu > ekslusif

sekian dari bilik berita shahdinar.com
sebarang pertanyaan saya cuba membantu di whatsapp 01592013716 shah.




4 comments

wah...boleh melabur dah ni
http://wafiqulya.blogspot.com/

insyallah... melabur dgn cara bijak


EmoticonEmoticon