Wednesday, September 24, 2014

8 Tatacara Beli Emas Online untuk Newbies

Tatacara beli emas online untuk newbies


cara beli emas online


Kepada Newbie yg baru menceburi dlm bidang Belian Emas secara online. Pastikan anda selidik terlebih dahulu latar belakang si penjual tu.
1. Tahu Nama Penuh & Latar Belakang penjual.
2. Jika ada syarikat tahu lokasi syarikat yer dimana.
3. Jengok2 profile FB adakah masih baru , apa perniagaan beliau sebelum ini.
4. tengok juga mutual friends nya di facebook
5. Jika org tersebut menganjur sesuatu program , pastikan anda mengetahui lebih lanjut siapa pengelola program tersebut adakah syarikat yg boleh dipercayai . ( pastikan juga akadnya tidak menyalahi syariah)
6. Bertanyakan kepada sahabat-sahabat / Otai2 emas yg dah lama dalam bidang emas sebelum buat apa2..tindakan..
7. Jangan kedekut untuk invest dalam pelaburan ILMU ..sebelum memasuki gerbang realiti perniagaan EMAS.
8. Dalam Online " Kita Beli Penjual Bukan Beli Produk " biar harga mahal sedikit 10-20 sen tapi kita kenal siapa yang jual dengan kita daripada kita beli murah dengan org yg tak dikenali.( Hati Tak senang jer)
Kekadang saya terkejut juga .tengok profile seller........akaun FB baru 1-2 bulan tetapi dah mula jual emas berkilo2...sedangkan gambar profile hanya letak gambar kartun doremon.
Apa pun semoga perniagaan emas perak semakin rancak dan melahirkan ramai usahawan baru yg berjaya insyallah..sama-sama kita bersaing dengan SIHAT. Cayouk semua....


shahdinar


EmoticonEmoticon