Wednesday, April 17, 2013

Kenapa Harga Emas Jatuh Mendadak 2013

Kenapa Emas turun mendadak hari ini april 2013, 

ramai tertanya kenapa emas turun gila ?? yela dari harga emas semasa rm200/gram turun sampai rm160/gram  kenapa ??? ramai yang tetiba jadi confiuse betul kahh ?? dan persoalan penting yang bermain diminda kebanyakan orang ramai betul ker emas ni pelindung nilai ??? kenapa jatuh sampai macam ni sekali ??

kejatuhan harga emas yang mendadak ini sekaligus mencetuskan pelbagai response dikalangan orang ramai. ada yang dulu kata kalau emas jatuh rm190 untuk gold bar 1 gram mereka nak start meyimpan. tapi sekarang bila dengan harga rm175/gram sudah boleh memilikki seketul gold bar berketulenan 999 mereka masih lagi mengharap supaya emas turun lagi... baru nak mula menyimpan. habit biasa seorang manusia.

persoalan yang menggoyangkan pendatang baru mengenai simpanan emas adalah.... BETUL KER EMAS NI PENYIMPAN NILAI YANG BAIK ???

kebetulan saya melayari facebook pagi ni saya terjumpa satu artikel share dar tok belagak. ( pemain emas mesti kenal otai ni :)
quote :

Permainan Y*h**i dalam memanipulasi harga Komoditi terutama Emas dan Perak telah dapat di baca oleh Trader Asia. Mereka menggunakan Soros dengan mengatakan Emas bukanlah Safe Haven lagi yakni bukan pelindung Nilai Kekayaan.
Maka juak juak Ya**di seluruh dunia melambakan Emas supaya Trader lain panik dan mula menjual pegangan masing masing. Isu Cyprus pun bangkit.Namun Trader Asia just follow pada Awal sahaja untuk mengiyakan kebenaran kenyataan Soros. Kita ikut kaedah If u cannot beat them follow them.
Maka malam tadi bermula sebelum trading Asia di tutup petangnya. Harga mendaki kerana Trader Asia sudah mula membeli dengan konstant. Awas Yahudi sudah lama licik pasti ada sesuatu akan mereka buat pada pasaran komoditi tertua dunia ini.Penghulu Sinargold Pee Dee Emas pernah cakap ada duit beli aje. Kalau tak ada duit spot rm 69 pun bukan dapat beli pun. LOOK aje bukan LOCK.
Tiada panik sale berlaku di FB berasaskan Emas tidak seperti tahun tahun sebelumnya. Permainan Ya**di enunjukan mereka sudah tahu matawang akan jatuh. Maka inilah masanya mereka mengambil peluang untuk mengaut sebanyak mungkin emas dunia dengan menaikan nilai Dolar Usd.

Apa yg terjadi di Libya pun amat jelas. Bila Libya masih kacir dan memerlukan wang. Mereka menjual 300 tan emas. PADA ketika itu Usd meningkat di tengah tengah lapuran pengangguran dan defisit Amerika yg amat tinggi. Maka harga emas ketika itu jatuh merundum. USD naik Emas turun.
Mereka tapau semua emas orang Islam Libya 300 tan. Kemudian Usd jatuh balik pada nilai sebenar. Maka rakyat Libya mempunyai Fiat yang kurang nilainya di sebabkan Fiat Usd jatuh. Bijak permainan Yahudi.Alhamdulillah di Malaysia sikap panik sudah hampir tiada sehingga jualan makin rancak. Ready Stok Sinargold asal ada aje habis. Darul Emas Perak aje dalam 2 minggu ini membeli 8.35 kg emas dari Sinargold untuk Emas Pelaburan. 3 kg Emas Perhiasan.
Ya**di tahu suatu masa nanti yang penting ialah makanan. Maka untuk mengujudkan supply makanan yang berkekalan mesti ada tanah untuk membela ternakan dan makanan. Pada ketika itu wang sudah tidak bernilai kerana hanya Emas dan Perak sahaja di terima untuk belian Tanah Makanan Ternakan.
Ingat 1 dinar boleh beli kambing seekor dari dulu hingga selamanya.
Ia adalah suatu perjuangan alaf baru.Jihad pada orang mukmin. Jika setiap keluarga mukmin ada 1 kg emas pasti tiada siapa dapat menggugat ekonomi orang mukmin.
Maka tinggalkan perbuatan kurang baik seperti membazir. Kurangkan merokok simpan duit tak beli rokok tu utk beli 1 gm emas sebulan. Berdikit dikit. Nawaitu untuk bina ekonomi keluarga melalui Emas dan Perak ! 
Mukmin pasti Boleh ! Innalillah !


itu baru satu company. banyak lagi company lain seperti GSR, GCP , Publicgold yang menjual emas sehingga yang membeli perlu menunggu akibat 'ddos attack' terhadap pembelian emas murah ketika ini.


jadi pada yang ada lebihan simpanan fiat tu boleh la ditukarkan sedikit2 kepada simpanan emas tulen samada emas 916 atau pun emas 999.

* benchmark bagi harga emas yang dibeli itu pastikan jangan lebih mahal dari kedai emas seperti pohkong, habib jewel , wah chan dan sebagainya. jika lebih mahal dari itu sila cari alternatif lain. sekian.

7 comments:

  1. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

    LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

    To all Malaysians respected,

    respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

    We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

    They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

    Thank you,
    SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

    ReplyDelete
  2. Please share to all Malaysian MCA Members,
    Some MCA leaders such as YIP KUM FOOK (lawyer, MCA Gombak) and Yip Jiun Hann (MCA Gombak youth) are immoral and their names are very bad in Selangor. Especially in Kepong, Selayang, Rawang and other places, such as eating money SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, damaging other people's families …… ..behaving so badly.
    They are trying to tell us to support Donald lim Siang Chai, if this group wins in the MCA party, I am sure the MCA party will sink forever in Malaysia
    Don't fall into the trap, support Dr. Wee Ka Siong
    SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

    ReplyDelete
  3. 敬爱的佛教信土:
    我是甲洞三宝寺 (暹廟) SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION NO: 19-21 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA. 的理事, 当任此职多年, 对内的事務也一清二楚。

    最近, 在网络上看了PHRA PIYATHAMMO和尚和马华公会鸱唛区主席叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师的双方信件, 使我的内心久久不能平伏, 良心受到很大的譴責, 不吐訢不痛快, 所以我要誠恳的説:他叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)侓师叫外来的流流氓到三宝寺(暹廟)挑衅和尚打架及电招警方人员扣捕沙彌, 其嘲笑手法, 不外是要显示其权力, 而鞏固其职位, 以达到权力就是一切, 好让住持难堪, 自动離开, 方便行事……这种举动, 已间接的表逹其含意, 住持和尚兼顾问, 都无能为力,你们这些信徒能做什么?即使告马耒西亜佛教总会又能为难什么?这种心态, 的硧令人反感, 不是一个正信佛教者应有的行为。

    至今, 三宝寺的理事成员多数是其親戚, 这是实事, 加入会员需交RM100元费用,同时,必须经过叶金福(Yip Kum Fook)律师的同意,否则免談, 所以会员也不多。

    马华公会鹅唛区主席叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师,自控制三宝寺之後,把三宝寺(暹廟)当着私人產業,聘用和尚賺钱,利用佛教的道地为政治活动埸所,而处理三宝寺的钱财也不透明?这点,值得信众追问。马来西亚地擴人多,和尚也不缺乏,为什么不用本地和尚当任住持化缘,却偏偏劳心劳神,浪费签证费,交通费? 还要烦劳梹城佛总的推荐信, 向文化不同, 而語言又不通之千哩外囯缅旬和尚求助? 为什么….为什么? 只要我们用头脑想一想,便一日了然, 不必晝虎添足。

    叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak )律师说:欢迎任何人如有意见,可以电话03:62762369/0122039700 Email: YIPKUMFOOK@HOTMAIL.COM 戓到其马华公会鹅唛区会甲洞三宝寺及以下地圵:NO.2,B JALAN 53 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 SELANGOR, MALAYSIA.討論, 我要老实的提醒大家, 最好不要一个去見他, 因为这个人狡滑, 笑裡藏刀, 很阴险, 出家人都不放在眼裡, 連TAMAN DAYA 52100 KEPONG, KUALA LUMPUR. 众人的印度廟也敢放火燒, 利用权势把场地佔为己有, 由此可见, 他是何等的心毒? 还有现在三宝寺内, 各处都按裝计孔监视来人一举一动。

    目前, 三宝寺很多信徒及当地居民, 已经对叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak )律师不满, 但也不能做什么。他计划把三宝寺主席的职位轉给其子YIP JIUN HANN律师, 续承皇朝. 想近一部了觧詳情, 可上网得知。

    再说, 根据前理事在网络上给叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师的批評, 説他懂得包裝自己的道德守则, 以宗教为幌子手, 到处募款, 啇業经营, 政治活动为重, 并没依循佛教守則行事, 也没对人道作出貢献, 只不过借三宝寺宗教之名捞取权和私利而己, 其言也不为过, 是实事。

    在此, 我恳切希望, 廣大的佛教信仰者, 给予关注, 并共創義举, 弘扬佛教. 谢谢。

    Mr Lim Sok Chia敬啟
    Ms Yap

    forwarded by Mr Lee

    ReplyDelete
  4. We are a SAMNAK SAMBODHI group that opened in Taman Ehsan move to Taman Desa Jaya, Kepong in 1992, then Temple has bought the place as it is now the place

    As such, we are a set of committee members for our SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE in Taman Desa Jaya, Kepong. Shia Kok Sun president at that time, then YIP KUM FOOK took over from Shia Kok Sun without any meeting

    Shia Kok Sun & family worked hard to develop our Samnak Sambodhi Buddhist Temple, when YIP KUM FOOK became president, then slowly problems arose because this YIP KUM FOOK was political, all ideas about politic

    At that time YIP KUM FOOK was the MCA in Taman Daya, Kepong, also this YIP KUM FOOK was playing politics at the Temple because he needed to gather more supporters for politics, sometimes he invited some politicians to join the ceremony at the Temple

    This YIP KUM FOOK pushed the monk out of the Temple and also called the police to arrest the Buddhist monk, then he closed the temple door and cheated people money and cheated Myanmar monk’s money

    He is called Datuk but we do not mention Datuk because we are ashamed of people, if we call him Datuk, this is a shame for our Sultan of Selangor because of the title from the sultan of Selangor

    We do not say more, everyone can research on the internet, if everyone would like to know more information about YIP KUM FOOK, please go to GOOGLE & YOUTUBE, also please share and forward to everyone

    By Ms Chan and Buddhist group, Taman Desa Jaya, Kepong, KL

    ReplyDelete
  5. If anyone receives or reads a message on the internet, please inform YIP KUM FOOK who is the president of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, and ask him to resign all positions at the Temple as soon as possible

    We Buddhists are too embarrassing and this YIP KUM FOOK is doing too many dirty things for our Buddhists, now the whole world knows what the problem is SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE but this YIP KUM FOOK still doesn’t feel anything

    This YIP KUM FOOK but still don't know anything and still holds the position of president of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, why! He doesn’t embarrass people, maybe he’s out of brain balance

    YIP KUM FOOK is a lawyer, MCA Gombak, Datuk, President of Buddhist Temple etc. ... why did he do bad things and he is not loved and protect his family, in the future his family will suffer forever because they will face gossip people

    By Buddhist Maha Vihara
    (Buddhist Dhamma groups)
    123, Jalan Berhala, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
    Share by Dr. Kevin

    ReplyDelete
  6. The largest rebel to Buddhist and Hindu in Malaysia who is YIP KUM FOOK and he is a lawyer in Taman Desa Jaya, Kepong, maybe his lawyer is fake certificate because he is not like someone who studied law. Lawyers must be at least 6 years to study, but we're the same age, but we've never seen him take that class because of YIP KUM FOOK is busy with a furniture store business in Kepong area

    He ordered the people to burn the Hindu Temple in Taman Daya, Kepong because at that time he was the MCA chairman in Taman Daya and he had power there, the other because he needed a place to set up his furniture shop business

    In Buddhism, he was the president of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE in Taman Desa Jaya, Kepong in 1994, before the president of the temple was SHIA KOK SUN, YIP KUM FOOK this joined the committee members then he rejected SHIA KOK SUN, then he took over as president

    Happened at the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, from him taking over the presidential temple, was never peaceful and always a problem because he was a trouble maker, pushing the old committee and various making a mess in the Temple

    Instead, he defrauded a Myanmar monk (ven. Nandiya) of about rm20,000.00, called police and gangster to remove the Buddhist monk, a monk is from Penang (Ven. Piya Dhammo), and ordered his group to lock down the temple

    YIP KUM FOOK will receive his Karma in what he does, all the GODS have seen and always commented on him and he will suffer forever in this life and the next life… all need to care about YIP KUM FOOK…

    Description by Cikgu cheong

    ReplyDelete
  7. man like YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) is too heavy to live in this world because he was born to destroy others, he cheated and harassed monks (Sangha), and he did not benefit others, why does he want to live longer? die better a person like this

    but YIP KUM FOOK doesn't know the Sangha, he doesn't know the Buddhist monk community, he easily destroyed Buddhist monks and drove Buddhist monks out of the temple, maybe he was convinced to do destroy Buddhist monks

    you study law but you do not understand Buddhist teachings and practices of Dharma, how do you know the rules of Buddhist monks, if you know Buddhist karma, you will not mistakenly disturb the Buddhist monks, if you are in Thailand, Sri Lanka, Myanmar and others. You will be shaken and suffer

    shared by Goh, Kajang

    ReplyDelete