Tuesday, February 5, 2013

Hantaran Kahwin : Cincin Belah Rotan Emas 916 Murah Tanpa Upah

salam semua, kali ini saya hendak berkongsi kepada anda diluar sana, terutama pasangan yang berniat mendirikan rumah dan tangga, pada mereka yang biasanya di awal pertunangan ramai bercadang mendapatkan sebentuk cincin belah rotan emas 916 yang tulen.

tambahan lagi mereka hanya ingin mencari yang ringan-ringan dan terbukti ketulenan emasnya.... alaaa... orang kata nak buat sebagai tanda jadi jek.... kan.... nanti dah kahwin baru lah beli dinar emas ke, cincin gajah ke, rantai tangan yang cantik tu kan.... :)

ok tanpa berceloteh panjang, saya terus kepada katalog kedai emas malaysia terbesar yang beroperasi secara online iaitu kedai emas gsr. berikut adalah design  gambar-gambar cincin emas belah rotan yang ringan-ringan , xde upah pulak tu...


( klik gambar cincin di atas untuk paparan lebih besar )

hurmmmm cantikkan.....


( klik gambar cincin di atas untuk paparan lebih jelas )

ok gambar-gambar cincin emas 916 belah rotan di atas menunjukkan saiz, harga dan juga stock availability.... gambar di atas di snap pada hari ini 5 feb 2013... jadi yg takde stok tu... akan di restok dalam masa beberapa hari ni....

jangan risau ...

jangan risau , harga emas cincin belah rotan yang tertera di atas adalah SUDAH TERMASUK UPAH !!!!

jadi pilih sahaja dengan peace of mind....


cara nak order "sendirian berhad" atau self service.... korunk terus je pergi website ni...

www.gsr2u.com.my

atau jika korang nak tanya ape2 atau nk saya orderkan untuk korunk.... boleh terus sms / whatsapp nombo ni 01592013716.... saya cuba membantu.... 

=======================================================================
LATEST UPDATE 18 NOVEMBER 2017

post di atas sudah tidak relevan, maka dengan itu admin sudah update post terbarunya disini... anda masih boleh mendapatkan emas termurah tapi di platform berbeza....  nantikan update terbaru

11 comments:

  1. ada kedai x.... sbb nk bwk tunang gi tgk skali t... lagi pon saiz xtau sgt...

    ReplyDelete
  2. salam dyna... ada kedai....sebelum datang kedai dyna kena daftar dulu disini

    1. www.gsr2u.com.my/shah

    2. baru call kedai set appointment nk dtg

    Hubungi Kami:
    10D Tingkat 4, Blok 1, Pusat Perniagaan Worldwide
    Jalan 13/50 Seksyen 13, 40675 Shah Alam, Selangor
    Tel: +603-5523 0840 Fax: +603-5523 0824


    terima kasih

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Harga yang dipapar kat GSR http://gsr2u.com.my/sistem/index.php?route=product/category&path=36_40....dah termasuk upah ye?...sorry la blur sikit bab2 emas ni.......mana mahal harga antara GSR dgn shahdinar punya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. obm azli, harga yang dipapar termasuk upah dah tu.... cuma penghantaran perlu tambah rm10. jika order sendiri. kalau nk jimat di kos penghantaran boleh direct order ngn saya atau wakil terdekat.

      Delete
  4. Assalamualaikum..bagaimana saya nak order??kalau saya nak ke kedai secara direct camner..saya nak geli gelang emas untuk anak perempuan saya yg berusia 2thn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam ada melly.... kedai di shah alam.

      utk beli di kedai melly perlu ikut step ini....

      1. Akak perlu daftar sini dahulu www.gsr2u.com.my/shah

      Lepas daftar

      2. Akak hubungi hq buat appointment

      Hubungi Kami:
      10D Tingkat 4, Blok 1, Pusat Perniagaan Worldwide
      Jalan 13/50 Seksyen 13, 40675 Shah Alam, Selangor 
      Tel: +603-5523 0840     Fax: +603-5523 0824
      Email: admin@gsr2u.com.my

      3. Baru akak walkin ke ofis gsr

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. Mc ada kh stok ni?? Mcm mana mw order....kalau org nya d SABAH??

    ReplyDelete
  6. Please share to all Malaysian MCA Members,
    Some MCA leaders such as YIP KUM FOOK (lawyer, MCA Gombak) and Yip Jiun Hann (MCA Gombak youth) are immoral and their names are very bad in Selangor. Especially in Kepong, Selayang, Rawang and other places, such as eating money SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, damaging other people's families …… ..behaving so badly.
    They are trying to tell us to support Donald lim Siang Chai, if this group wins in the MCA party, I am sure the MCA party will sink forever in Malaysia
    Don't fall into the trap, support Dr. Wee Ka Siong
    SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

    ReplyDelete
  7. PLEASE ALL MCA MEMBERS FAR FROM YIP KUM FOOK!
    请远离马华党员 叶金福!

    敬爱的马华公会中央领导層,
    现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

    除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

    ReplyDelete
  8. DENDA RM40,000 PALSUKAN TANDATANGAN [METROTV]

    Jurutera didenda RM40,000 palsu tandatangan berhubung pembinaan bangle

    KUALA LUMPUR: Seorang jurutera sebuah syarikat perunding pembinaan didenda RM40,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku bersalah atas pertuduhan memalsukan tandatangan pada sebuah dokumen berhubung cadangan pembinaan sebuah banglo.

    Hakim Azura Alwi menjatuhkan hukuman itu ke atas Toh Hwee Sheng, 46, dan memerintahkannya dipenjara enam bulan jika gagal membayar denda itu.

    Toh didakwa dengan curangnya menggunakan suatu dokumen sebagai tulen iaitu sebuah buku ‘Structure Design Calculation’ bertarikh 2 Ogos 2014 berhubung kiraan dan pelan struktur bagi cadangan membina sebuah banglo dua setengah tingkat di atas Lot PT 1, No 1, Jalan 5, Selayang Baru, Mukim Batu, Gombak, Selangor daripada Lieng Consult kepada Datuk Yip Kum Fook iaitu pemilik tanah yang mempunyai sebab untuk mempercayai dokumen itu adalah palsu.

    Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu antara 2 hingga 12 Ogos 2014, di No 2A & B, Jalan 53, Desa Jaya Kepong di sini, mengikut Seksyen 471 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum di bawah Seksyen 465 kanun sama yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

    Pegawai Pendakwa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Mohd Aliff Shaharuzaman memohon hukuman setimpal bagi memberi pengajaran kepada tertuduh kerana amalan pemalsuan dan meniru tandatangan pemilik syarikat adalah kesalahan serius dan menjadi barah dalam masyarakat jika tidak ditangani.

    Tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu hukuman denda dikenakan ke atasnya dengan jumlah yang minimum kerana dia mempunyai tanggungan termasuk ibu yang berumur 76 tahun.

    “Ini adalah kesalahan pertama dan saya tiada rekod jenayah. Saya amat kesal dan insaf atas kesalahan ini dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi, jadi saya mohon hukuman denda minimum tanpa hukuman penjara,” katanya.

    Mengikut fakta kes, pada 2013, Yip Kum Fook iaitu bekas Ahli Majlis Perbandaran Selayang mengarahkan syarikat tertuduh bekerja iaitu Lieng Consult menyediakan Borang A, Kiraan Struktur dan Pelan Struktur bagi cadangan membina sebuah banglo dua setengah tingkat di atas lot tersebut, namun penyediaan dokumen itu tanpa pengetahuan Lieng Wei Ming selaku pemilik syarikat.

    Lieng memaklumkan semua dokumen itu tidak dikeluarkan oleh syarikatnya dan mengesahkan tandatangan pada dokumen itu juga bukan miliknya.

    Selain itu, tertuduh juga menerima wang RM10,000 daripada Yip atas pembayaran kerja yang dilakukan iaitu menyediakan semua dokumen itu dan hasil semakan Bahagian Forensik SPRM mengesahkan tandatangan pada dokumen ‘Structure Design Calculation’ adalah berbeza dengan spesimen tandatangan diambil daripada Lieng. -Bernama

    Kerajaan Malaysia akan memeriksa YIP KUM FOOK (PEGUAM DAN PRESIDEN SAMNAK SAMBODHI atau persatuan Buddha, Taman Desa Jaya, kepong) kerana peguam ini menipu orang di mana-mana......Yip Kum Fook & Associates, Kuala Lumpur... No. 2A & B, Jalan 53, Desa Jaya, Kepong, 52100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur

    ReplyDelete