Thursday, October 2, 2014

Kompeni Emas GSR ni memang la !! Hishhh...

salam Kompeni Emas GSR ni memang la !! ( Mesti Korang Tak Kenal atau tak pernah dengar kan Company ni.... GSR stand for Gold Silver Resources sdn bhd  )



Hari ni 1 oktober, saja la dah lama x melawat kedai emas online gsr saya kan,  dah bersarang agaknya.... jadi hari ni login la akaun kedai emas gsr saya,

sedang sedang login, klik la bahagian penyata pendapatan kot kot ada rezeki masuk ke ari ni kan,

sekali tengok tengok ... burpppp...tekujat dennnn....


ada orang beli emas di kedai emas online gsr saya....

xde la banyak mana pun kan boleh rm370.00 pada 1 october 2014 ni.... sapa nak bagi kan ??

syukur-sukur. terima kasih allah, terima kasih gsr.

Untuk Pengetahuan anda,
Ada beberapa cara customer boleh beli emas di kedai emas online kita.

1. kita sebagai penjual bagi jer link kedai emas online kita pada yang ingin membeli secara online.

2. yang ingin membeli secara offline pun begitu. kita bagi link kedai emas online kita kat bakal pembeli, kemudian pembeli akan call ofis utk cod di ofis gsr menggunakan akaun kedai emas online kita.

korang yang pernah ada kedai emas online gsr, cuba try login , manala tau kot kot ada transaksi ker kan....


Kompeni Emas GSR ni memang la, memang bagus :) terima kasih kerana memudahkan bakal-bakal pembeli membeli emas secara online siap katalog bagai, dan harga semasa siap upah.Terbaikkk....

Jika Korang Berminat dengan Barang Kemas Chomey-Chomey Murah-Murah Sempena Harga Emas Jatuh Terduduk ni untuk di gunakan sebagai Perhiasan atau Simpanan jangka Panjang boleh la melayari Kedai Emas Online GSR saya yang x seberapa ni... :P

www.gsr2u.com.my




u/p : kedai emas online GSR hanya menjual barang kemas secara ready stok ataupun tempahan sahaja, beli secara tunai. ia tidak melibatkan sebarang program-program yang sedang popular sekarang. program-program popular tu semua atas individu tanpa melibatkan company emas gsr. sekian.


sebarang pertanyaan boleh whatsapp saya di 01592013716






Read more ...

Wednesday, September 24, 2014

8 Tatacara Beli Emas Online untuk Newbies

Tatacara beli emas online untuk newbies


cara beli emas online


Kepada Newbie yg baru menceburi dlm bidang Belian Emas secara online. Pastikan anda selidik terlebih dahulu latar belakang si penjual tu.
1. Tahu Nama Penuh & Latar Belakang penjual.
2. Jika ada syarikat tahu lokasi syarikat yer dimana.
3. Jengok2 profile FB adakah masih baru , apa perniagaan beliau sebelum ini.
4. tengok juga mutual friends nya di facebook
5. Jika org tersebut menganjur sesuatu program , pastikan anda mengetahui lebih lanjut siapa pengelola program tersebut adakah syarikat yg boleh dipercayai . ( pastikan juga akadnya tidak menyalahi syariah)
6. Bertanyakan kepada sahabat-sahabat / Otai2 emas yg dah lama dalam bidang emas sebelum buat apa2..tindakan..
7. Jangan kedekut untuk invest dalam pelaburan ILMU ..sebelum memasuki gerbang realiti perniagaan EMAS.
8. Dalam Online " Kita Beli Penjual Bukan Beli Produk " biar harga mahal sedikit 10-20 sen tapi kita kenal siapa yang jual dengan kita daripada kita beli murah dengan org yg tak dikenali.( Hati Tak senang jer)
Kekadang saya terkejut juga .tengok profile seller........akaun FB baru 1-2 bulan tetapi dah mula jual emas berkilo2...sedangkan gambar profile hanya letak gambar kartun doremon.
Apa pun semoga perniagaan emas perak semakin rancak dan melahirkan ramai usahawan baru yg berjaya insyallah..sama-sama kita bersaing dengan SIHAT. Cayouk semua....


shahdinar
Read more ...

Friday, September 19, 2014

27 Istilah Terkini Dunia Emas Malaysia

salam hormat , dalam dunia emas malaysia hari ini sehingga 19 september 2014 berikut adalah istilah-istilah terkini dan tersohor yang kerap digunakan di kalangan trader-trader emas fizikal samada di facebook, di majlis tt, di seminar-seminar emas.




1. EGT- Emas global trader
2, DEPB - Darul Emas Perak Berhad ( Company Tok De Lejen )
3. ARBA - Abdul Rahman auf
4. KJ Gold - Kirajadi Gold
5. Zara - program 777
6. Wakalah - Agen DEPB
7. Rania - Agen ARBA
8. Sahabat Dagang - agen EGT
9. KB - Khazanah Bangsa
10. OTS - On The Spot
11. RSB - ReadyStock Berbuyback
12. TB - Tempahan Berdiskaun / Tempahan Berbuyback
13. BK - Barang Kemas
14. ROI - Return Of Investment
15. ETA - Estimated Time of Arrival
16. Loaded - Nama Program
17. Pokai - Nama Program
18. Pisang - Nama Program
19. Karipap - Nama Program
20. Pau - Nama Program
21. WTS - Want To Sell
22. WTB - Want To Buy
23. WTA - Want To Ask
24. Harga MKS - web kita nak check harga emas spot di malaysia pada harga terkini ..http://www.mks.ch/mobile/myr/ link ini dah tak boleh dan mungkin sudah di tukar ke link baru.... jadi anda boleh ke sini http://www.mks.ch/mobile/myr/v1/


25. Kontra - Untuk program2 yang ada sediakan cashback yang mana anda akan pinjam dengan agen / wakalah / dealer dan submit masuk program, dapat cashback nanti akan bayar terus kepada agen tersebut. Anda cuma dapat bulanan.


26. Fg -Fantastic gold
27. Rnfg- rakan niaga fantastic gold



ke korang ada lagi istilah-istilah baru yang muncul ? boleh tolong tambah di bahagian komen.


Read more ...

Thursday, August 28, 2014

Bid Merdeka: Goldbar 999 Bermula Rm1

Salam Hormat sempena bulan kemerdekaan malaysia yang ke-57 tahun dan bersempena shahdinar.com mencapai 1 juta pageviews...


Saya ingin membuka bidaan emas tulen 999 berbentuk

Goldbar 1 gram emas 999 keluaran GSR ( Gold Silver Resources Sdn. Bhd )

Kenaikan bid adalah setiap rm1
Tarikh mula adalah : 28 august 2014
Tarikh tutup adalah : 1 september 2014 jam 10 malam waktu malaysia.

Bidaan tertinggi dikira pemenang !! ( Cas Penghantaran adalah RM10 atau percuma di Gombak )

Cara Bida :

1. Bida di bahagian komen blog ini !

2. Bidaan anda <space> email <space> nombo whatsapp : contoh bidaan
Rm5_shahdirham@gmail.com_01592013716
p/s: ini bagi mengelakkan joybidder

Gambar emas adalah seperti tertera.
Read more ...

Monday, August 25, 2014

5 Utas Rantai Leher Emas 916 Bajet Merdeka Cun Gila !

salam hormat hari ini saya nak post koleksi rantai leher emas 916 bajet merdeka cun !!

Rantai Leher Bajet Merdeka 1
Emas 916 
Baru
Berat : 5.43gram

emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 2 
Emas 916 
Baru
Berat : 5.63gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 3
Emas 916 
Baru
Berat : 5.04gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 4
Emas 916 
Baru
Berat : 8.39gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 5
Emas 916 
Baru
Berat : 8.95gram
emas 916


























Berkenan sila sms/whatsapp 01592013716 shahdinar | Harga Emas Hari Ini 25 August 2014 | RM142/gram siap UPAH !! | Penghantaran Rm 6 / Rm 9

Read more ...

Thursday, August 21, 2014

Cincin Belah Rotan Dataran Merdeka 2014

Cincin belah rotan Dataran Merdeka 2014

Emas 916

Saiz dan berat adalah seperti berikut :

Saiz 11 berat 2.01gram
Saiz 11 berat 1.93 gram
Saiz 16 berat 2.13 gram
Saiz 17 berat 2.11 gram
Saiz 18 berat 2.28 gram
Saiz 19 berat 2.19 gram
Saiz 21 berat 2.23 gram
Saiz 23 berat 2.11 gram

Harga rm 140/gram siap upah

Whatsapp 01592013716

www.shahdinar.com


#cincinemas
#emas916
#emas999
#cincin
Read more ...

Tuesday, August 12, 2014

Gelang tangan 916 Shah Alam

Salam hormat

Barang kemas untuk dijual hari ini adalah

Gelang tangan shah alam yang comel
Emas916
Untuk dewasa.
Berat 11.2gram

Harga istimewa rm135/gram sahaja.
12 august 2014

Proses 4 hari sampai.
Read more ...

Thursday, July 31, 2014

Rantai Leher 916 Pintal Padu Gombak

Emas 916

Rantai Leher Pintal Padu Gombak
Panjang 50cm
Emas baru
Ketulenan 916

Jenis : Rantai Leher Pintal Padu

Harga Emas Istimewa untuk existing customer shahdinar hari ini 31 july 2014 hanya Rm 138/gram + rm8 penghantaran.

Yer betul rm138/gram sahaja. Tanpa upah !!!!  Item exactly per description.

1pc only.

Whatsapp segera ke 01592013716

Read more ...

Berita Semasa