Tuesday, October 21, 2014

Pendaftaran Kursus Industri dan SOP Kedai Emas 2014 di buka sekarang..

Kursus Industri dan SOP Kedai Emas ini Khas untuk 200 orang yang pertama yang mendaftar sahaja.

sop kedai emas
Kursus Industri Emas dan SOP Kedai Emas

emas


Tentatif Kursus Industri dan SOP Kedai Emas adalah seperti berikut 



PENDAFTARAN KURSUS INDUSTRI EMAS PERAK DAN SOP KEDAI EMAS 2014

Dibuka sekarang !! 
kuota seat : 200 orang


TENTATIF KURSUS :
1. SOFTSKILL / POTENSI DIRI 
2. MINDA JUTAWAN EMAS 
3. SOP KEDAI EMAS & PENGURUSAN 
4. PEMASARAN 

TARIKH : 2/11/2014 ( AHAD) 
LOKASI : GRAND BALLROOM - DE PALMA SHAH ALAM 
MASA : 7.00 PAGI – 7.00 MALAM 
MASA PENDAFTARAN : 7.00 AM -7.30 AM
MASA MULA PROGRAM : 8.00 PAGI 

SIJIL & MAKANAN TENGAHARI DISEDIAKAN 



BOLEH HUBUNGI URUSETIA SHAH UNTUK SEBARANG PERTANYAAN : 
01592013716 WHATSAPP SHAH


Jika ada sebarang pertanyaan sila whatsapp urusetia SHAH di talian 01592013716 daftar bercouple diskaunnya lebih banyak !!! FIRST COME, FIRST SERVE !!!

Read more ...

Friday, October 17, 2014

Apa itu Emas ETA

Emas ETA ( Estimated Time Arrival ) ni adalah antara yang paling trending kini di dunia emas malaysia.



Emas ETA tu adalah singkatan kepada Emas Estimated Time Arrival. dalam bahasa melayu nya adalah emas yang di jangka tiba kepada penjual sebelum di hantar kepada pembeli.

antara yang di tawarkan adalah

ETA 3 hari
ETA 7 hari
ETA 14 hari
ETA 21 hari
ETA 30 hari

Emas yang di gunakan untuk ETA ini biasanya adalah Gold Bar / jongkong emas. Jadi semakin lambat antara terima gold bar itu, maka harganya semakin murah.

contoh bagi tempahan emas eta

Anda perlu bayar dulu dalam tempoh tertentu sebelum dapat barangnya. contohnya, harga emas jongkong emas semasa adalah katakan RM13,000, ali  memilih untuk membeli 100g emas ETA07, jadi harganya untuk ETA 07 hari adalah rm10,000, ali perlu bayar dulu, dan selepas 7 hari baru dapat emasnya, dan begitulah seterusnya untuk ETA 14 hari, ETA 21 hari,  ETA30 atau ETA 6 bulan, setahun dan sebagainya. lagi lama, emas itu akan jadi lagi murah.
jadi selepas tamat tempoh ETA itu anda boleh menjual pada harga semasa yang mana biasanya lebih tinggi dari harga emas eta itu. jadi anda boleh buat untung dari situ.

macammana boleh jadi lagi murah ?? haaa... itu saya tinggalkan kepada anda untuk mengkajinya.

dalam bajet 2015 yang di umumkan oleh perdana menteri malaysia ada mengumumkan bonus setengah bulan gaji, mungkin ramai akan mengambil peluang itu untuk membeli emas eta ni.

jadi, saya sarankan sekiranya anda bercadang melaburkan keseluruhan duit gaji bonus anda membeli emas eta ini. anda pertimbangkan sedikit isu shariah ini, mudah mudahan ia membantu kepada keberkatan hasilnya.


Isu shariah emas ETA

Untuk Jual Beli Emas bertangguh / ETA berbentuk Goldbar / Dinar / Syiling ada sedikit isu shariah. sebab mengikut beberapa hadith2 sahih akad jual belinya tidak boleh tangguh.

Penyelesaiannya shariah bagaimana ?

1. Aqad jual beli emas boleh tangguh / ETA untuk semua jenis barang kemas.

2. Untuk Goldbar / Dinar / Syiling pula perlukan begini..


Maknanya kalau pembeli place order di kilang, boleh bayar booking fee dahulu, kemudian setelah siap 30 hari. pembeli boleh bayar baki kemudian akad jual beli masa penerimaan emas jongkong tersebut.

Jika Pembeli cancel order. Booking fee dipulangkan balik oleh pengilang.

Tapi kalau kilang tetapkan jika cancel order booking fee burned maknanya tidak shariah compliance.



wallahualam. jika anda ada pandangan, boleh kemukakan di bahagian komen.





Read more ...

Tuesday, October 14, 2014

Group Facebook Emas Paling Popular Di Malaysia

Facebook group emas paling popular di malaysia

Dikala ini sedang hot dengan isu-isu semasa mengenai emas, program emas. ia nya selepas otai emas tok belagak keluar tv di astro awani,

Beza Pelaburan dan Jual Beli Emas oleh Tok Belagak - Astro Awani

di ikuti pula pengakuan beliau atas kesilapan kefahaman mengenai emas ( bukan barang kemas ) adalah barangan ribawi,

tok belagak
Gold Bar dan Dinar tiada Khilaf sebagai barang Ribawi

Gold Bar dan Dinar tiada Khilaf sebagai barang Ribawi

 dan kini pula keluar kenyataan dari arahnu pos malaysia mengenai tidak menerima gadaian dari emas bar berbentuk pamp suisse dan juga dari syarikat depb sehingga diberitahu kelak.

arahnu pos
Kenyataan Arahnu Pos Malaysia tidak menerima jongkong Emas Pamp Suisse dan Barang Kepas dari DEPB.


maka hangatlah perbincangan penambahbaikan bagi membetulkan apa yang sudah tersilap di beberapa group facebook emas yang popular di malaysia. antara facebook group emas tersebut adalah

1. Jom Emas (JE ) ( tempat jual beli emas sahaja )

2. Jom Tanya Tentang Emas  ( JTTE ) ( jika anda ada persoalan tentang emas )

3. Gold Investor Club ( GIC ) ( perbincangan ada, jual beli pun ada )

4. Gold Lot Shop ( GLS ) ( Jual Beli Enas sahaja )

Jika tuan puan search di facebook group outputnya lebih kurang macam gini

facebook emas malaysia

Gold Lot Shop mempunyai lebih 17,000 ahli
Gold Investor Club mempunyai lebih 8500 ahli
Jom Emas lebih 73,892 ahli
manakala Jom Tanya Tentang Emas mempunyai lebih 38,000 ahli



dan beberapa group emas yang lain.

sekiranya tuan tau ada group emas yang lain yang ilmiah dan bermanfaat untuk di kongsikan bersama, sila la tinggalkan link facebook group tersebut di bahagian komen post ini.
Read more ...

Thursday, October 2, 2014

Kompeni Emas GSR ni memang la !! Hishhh...

salam Kompeni Emas GSR ni memang la !! ( Mesti Korang Tak Kenal atau tak pernah dengar kan Company ni.... GSR stand for Gold Silver Resources sdn bhd  )



Hari ni 1 oktober, saja la dah lama x melawat kedai emas online gsr saya kan,  dah bersarang agaknya.... jadi hari ni login la akaun kedai emas gsr saya,

sedang sedang login, klik la bahagian penyata pendapatan kot kot ada rezeki masuk ke ari ni kan,

sekali tengok tengok ... burpppp...tekujat dennnn....


ada orang beli emas di kedai emas online gsr saya....

xde la banyak mana pun kan boleh rm370.00 pada 1 october 2014 ni.... sapa nak bagi kan ??

syukur-sukur. terima kasih allah, terima kasih gsr.

Untuk Pengetahuan anda,
Ada beberapa cara customer boleh beli emas di kedai emas online kita.

1. kita sebagai penjual bagi jer link kedai emas online kita pada yang ingin membeli secara online.

2. yang ingin membeli secara offline pun begitu. kita bagi link kedai emas online kita kat bakal pembeli, kemudian pembeli akan call ofis utk cod di ofis gsr menggunakan akaun kedai emas online kita.

korang yang pernah ada kedai emas online gsr, cuba try login , manala tau kot kot ada transaksi ker kan....


Kompeni Emas GSR ni memang la, memang bagus :) terima kasih kerana memudahkan bakal-bakal pembeli membeli emas secara online siap katalog bagai, dan harga semasa siap upah.Terbaikkk....

Jika Korang Berminat dengan Barang Kemas Chomey-Chomey Murah-Murah Sempena Harga Emas Jatuh Terduduk ni untuk di gunakan sebagai Perhiasan atau Simpanan jangka Panjang boleh la melayari Kedai Emas Online GSR saya yang x seberapa ni... :P

www.gsr2u.com.my




u/p : kedai emas online GSR hanya menjual barang kemas secara ready stok ataupun tempahan sahaja, beli secara tunai. ia tidak melibatkan sebarang program-program yang sedang popular sekarang. program-program popular tu semua atas individu tanpa melibatkan company emas gsr. sekian.


sebarang pertanyaan boleh whatsapp saya di 01592013716






Read more ...

Wednesday, September 24, 2014

8 Tatacara Beli Emas Online untuk Newbies

Tatacara beli emas online untuk newbies


cara beli emas online


Kepada Newbie yg baru menceburi dlm bidang Belian Emas secara online. Pastikan anda selidik terlebih dahulu latar belakang si penjual tu.
1. Tahu Nama Penuh & Latar Belakang penjual.
2. Jika ada syarikat tahu lokasi syarikat yer dimana.
3. Jengok2 profile FB adakah masih baru , apa perniagaan beliau sebelum ini.
4. tengok juga mutual friends nya di facebook
5. Jika org tersebut menganjur sesuatu program , pastikan anda mengetahui lebih lanjut siapa pengelola program tersebut adakah syarikat yg boleh dipercayai . ( pastikan juga akadnya tidak menyalahi syariah)
6. Bertanyakan kepada sahabat-sahabat / Otai2 emas yg dah lama dalam bidang emas sebelum buat apa2..tindakan..
7. Jangan kedekut untuk invest dalam pelaburan ILMU ..sebelum memasuki gerbang realiti perniagaan EMAS.
8. Dalam Online " Kita Beli Penjual Bukan Beli Produk " biar harga mahal sedikit 10-20 sen tapi kita kenal siapa yang jual dengan kita daripada kita beli murah dengan org yg tak dikenali.( Hati Tak senang jer)
Kekadang saya terkejut juga .tengok profile seller........akaun FB baru 1-2 bulan tetapi dah mula jual emas berkilo2...sedangkan gambar profile hanya letak gambar kartun doremon.
Apa pun semoga perniagaan emas perak semakin rancak dan melahirkan ramai usahawan baru yg berjaya insyallah..sama-sama kita bersaing dengan SIHAT. Cayouk semua....


shahdinar
Read more ...

Friday, September 19, 2014

27 Istilah Terkini Dunia Emas Malaysia

salam hormat , dalam dunia emas malaysia hari ini sehingga 19 september 2014 berikut adalah istilah-istilah terkini dan tersohor yang kerap digunakan di kalangan trader-trader emas fizikal samada di facebook, di majlis tt, di seminar-seminar emas.




1. EGT- Emas global trader
2, DEPB - Darul Emas Perak Berhad ( Company Tok De Lejen )
3. ARBA - Abdul Rahman auf
4. KJ Gold - Kirajadi Gold
5. Zara - program 777
6. Wakalah - Agen DEPB
7. Rania - Agen ARBA
8. Sahabat Dagang - agen EGT
9. KB - Khazanah Bangsa
10. OTS - On The Spot
11. RSB - ReadyStock Berbuyback
12. TB - Tempahan Berdiskaun / Tempahan Berbuyback
13. BK - Barang Kemas
14. ROI - Return Of Investment
15. ETA - Estimated Time of Arrival
16. Loaded - Nama Program
17. Pokai - Nama Program
18. Pisang - Pisang Manis V1, Pisang manis V2
19. Karipap - Nama Program
20. Pau - Nama Program
21. WTS - Want To Sell
22. WTB - Want To Buy
23. WTA - Want To Ask
24. Harga MKS - web kita nak check harga emas spot di malaysia pada harga terkini ..http://www.mks.ch/mobile/myr/ link ini dah tak boleh dan mungkin sudah di tukar ke link baru.... jadi anda boleh ke sini http://www.mks.ch/mobile/myr/v1/


25. Kontra - Untuk program2 yang ada sediakan cashback yang mana anda akan pinjam dengan agen / wakalah / dealer dan submit masuk program, dapat cashback nanti akan bayar terus kepada agen tersebut. Anda cuma dapat bulanan.


26. Fg -Fantastic gold
27. Rnfg- rakan niaga fantastic gold

28. Emas Beranak


ke korang ada lagi istilah-istilah baru yang muncul ? boleh tolong tambah di bahagian komen.


Read more ...

Thursday, August 28, 2014

Bid Merdeka: Goldbar 999 Bermula Rm1

Salam Hormat sempena bulan kemerdekaan malaysia yang ke-57 tahun dan bersempena shahdinar.com mencapai 1 juta pageviews...


Saya ingin membuka bidaan emas tulen 999 berbentuk

Goldbar 1 gram emas 999 keluaran GSR ( Gold Silver Resources Sdn. Bhd )

Kenaikan bid adalah setiap rm1
Tarikh mula adalah : 28 august 2014
Tarikh tutup adalah : 1 september 2014 jam 10 malam waktu malaysia.

Bidaan tertinggi dikira pemenang !! ( Cas Penghantaran adalah RM10 atau percuma di Gombak )

Cara Bida :

1. Bida di bahagian komen blog ini !

2. Bidaan anda <space> email <space> nombo whatsapp : contoh bidaan
Rm5_shahdirham@gmail.com_01592013716
p/s: ini bagi mengelakkan joybidder

Gambar emas adalah seperti tertera.
Read more ...

Monday, August 25, 2014

5 Utas Rantai Leher Emas 916 Bajet Merdeka Cun Gila !

salam hormat hari ini saya nak post koleksi rantai leher emas 916 bajet merdeka cun !!

Rantai Leher Bajet Merdeka 1
Emas 916 
Baru
Berat : 5.43gram

emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 2 
Emas 916 
Baru
Berat : 5.63gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 3
Emas 916 
Baru
Berat : 5.04gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 4
Emas 916 
Baru
Berat : 8.39gram
emas 916























Rantai Leher Bajet Merdeka 5
Emas 916 
Baru
Berat : 8.95gram
emas 916


























Berkenan sila sms/whatsapp 01592013716 shahdinar | Harga Emas Hari Ini 25 August 2014 | RM142/gram siap UPAH !! | Penghantaran Rm 6 / Rm 9

Read more ...

Berita Semasa