Jana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah

Konvensyen Pakar Bisnes Internet

Thursday, April 17, 2014

Rantai Leher 916 Bebola Cinta Malam Jumaat

salam semua.

Sempena Malam Jumaat ni. saya nak up kan seutas rantai leher emas 916 baru seperti gambar di bawah.

Harga Special Muah Muahhhh....

[ Cinta 916 di Malam Jumaat ]

Rantai Leher Cinta Malam Jumaat

Emas 916
berat 14.88
panjang 50cm

Sangat Sesuai untuk Isteri2 muda bergaya di Malam Jumaat.








- Rantai Leher Bebola Cinta Malam Jumaat
- Emas 916
- Baru
- Berat : 14.88gram
- Panjang : 50cm









Gambar adalah Rantai Leher Bebola Cinta Malam Jumaat ( klik Gambar Untuk Paparan lebih Jelas )



Harga Special yang ingin di tawarkan pada malam jumaat ini adalah RM139/gram dengan penghantaran RM10. ( harga ini valid sehingga 19/4/2014 sahaja )

Sekiranya anda berminat dengan Rantai Leher Bebola Cinta Malam Jumaat ini Sila Lock di bahagian komen blog post ini begini :



" shahdinar saya minat, sila whatsapp/sms saya di nombo 01xxxxxx untuk urusan selanjutnya "


Friday, April 11, 2014

Rantai Tangan Cantik Love Sri Selangor Bawah Rm700

salam semua, Berikut adalah rantai tangan emas 916 cantik sri selangor harga bajet bawah rm700 siap penghantaran yang ready stok.

rantai tangan bajet ini sangat sesuai untuk majlis pertunangan, untuk perhiasan, untuk simpanan sendiri juga.


Rantai Tangan Bajet
Sri Selangor
Emas 916
4.03gram
16.5cm


Rantai Tangan Bajet
Sri Selangor
Emas 916
4.03gram
16.5cm


Ready Stok sementara stok masih ada. Boleh terus Whatsapp saya di 01592013716 shahdinar

Wednesday, March 26, 2014

Harga Emas ni bila nak naik ?

Harga Emas ni bila nak naik ?

Gambar adalah sekadar hiasan Semata-mata.


salam hormat buat semua,

harga emas 916 dan emas 999 di malaysia hari ini 26 mac 2014 rata-rata sekitar rm145/gram - rm155/gram

Hari ini saya nak kongsi sikit tentang, satu faq yang agak popular, harga emas ni bila nak naik bang ? tak naik2 pun sampai hari ni...


berikut adalah antara jawapan nya :
nilai emas ni samada emas 916 atau emas 999 harga nya takkan turun seperti mana nilai duit kertas. emas ni turun sekejap jek, lepas tu akan terus naikkkkk..... jika anda nak bandingkan dengan duit kertas, ia TIDAK AKAN NAIK SAMPAI KE SUDAHHHHHHH !! SAMPAI BILA2 PUN DUIT KERTAS TAKKAN NAIK.

jadi beberapa cara untuk anda selamatkan nilai duit kertas anda adalah :
1. simpan di bank. ( penyusutan nilainya di tampung oleh dividen yg bank beri )
2. beli emas ( samada emas 916 atau emas 999 ) ( emas turun sekejap pastu naik terus + jika anda nk rolling duit. anda boleh la menggunakan arahnu )
saya memilih kedua2 method di atas. bank adalah sebagai backup kepada aset muda cair. manakala emas pula adalah untuk mengelakkan dari terbelanja berlebihan.

Gambar adalah sekadar hiasan Semata-mata.

Jadi sebagai galakkan untuk menyimpan emas kepada anda,

hari ini saya nak buat promo iaitu cincin belah rotan berat 1 gram.( emas 916 ) dengan harga rm170 siap hantar.
contoh cincin adalah seperti berikut.

dimana harga semasa online hari ini adalah berharga rm179 siap hantar. ( boleh refer harga di bawah )


jika anda berminat boleh terus komen dibawah. email dan nombo telefon anda untuk saya hubungi.
atau anda boleh terus whatsapp saya di 01592013716


simpanlah emas untuk masa depan. insyaAllah kebal dari masalah hyperinflasi.( harga barang terlalu mahal, tapi buying power sangat rendah ) - jangkaan krisis ekonomi terbaru oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Thursday, March 13, 2014

Doa untuk MH370, Bila Teknologi dan Sains Berakhir...

salam hormat, dan segala puji bagi Allah, Tuan kepada Alam Semesta ini dan isinya... dan doa kami mudah-mudahan Dia memudahkan usaha pencarian ini sekaligus memberi ampun serta pelajaran terhadap dosa-dosa kami.





[ Teknologi Sains Berakhir, Pengharapan Allah Bermula ]

Apabila semua pengharapan kepada teknologi dan sains berakhir.....  

Pengharapan penuh, kuat dan ikhlas kepada Allah pun bermula .....


menghampiri pengajaran dari peperangan Hunain...

satu lumrah kesilapan biasa seorang manusia.

#prayformh370
#mh370
#doauntukmh370


Friday, February 21, 2014

Terkini : 143 Syarikat Pelaburan tidak sah dalam senarai BNM

Salam Jumaat yang Mulia, semua....


Berikut adalah senarai terkini yang di listkan dalam senarai BNM sebagai : 

Berdasarkan maklumat yang diterima oleh BNM, di bawah ialah senarai syarikat dan laman sesawang yang telah dikenal pasti tidak diberikan kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM:

Senarai 1-30




senarai 31-65


Senarai 66-82



Senarai 83-118


Senarai 119-143




sumber asal bagi semua gambar di atas adalah : Sumber



ulasan :

143 syarikat pelaburan yang di senarai kan dalam senarai ini adalah yang telah dikenal pasti tidak diberikan kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM.

Untuk pemilik syarikat yang tersenarai, anda mungkin boleh ke BNM dan review beberapa pelan perniagaan anda yang agar ia harmoni dengan syarat2 Bank Negara Malaysia. Syarikat Public Gold juga pernah tersenarai didalam list di atas, walaubagaimana pun ia telah diremove dari list di atas  selepas mengambil tindakan menggubal beberapa pelan perniagaan mereka agar sesuai dengan polisi BNM.

Untuk yang ghairah dengan skim cepat kaya xhabishabis tu.... bawa-bawalah bertaubat dan mula la merancang untuk melakukan bisnes yang lebih membawa untuk jangka masa panjang. 


 Untuk yang sangat sangat ingin mencari platform memulakan bisnes bermodal rendah, boleh belajar lagi selok belok bisnes dan mendapat keuntungan masa panjang, saya sangat mencadangkan tuan puan cari lah ainon business school di facebook tuan puan dan joinlah group tersebut dan belajar.



Wednesday, February 5, 2014

Tips Beli Kereta Baru

salam semua.... hari ni kita kuar sikit dari topik harga emas. ingin saya kongsikan info yang saya rasa penting dalam mempengaruhi pengurusan seseorang individu dan keluarga. apa pun post ini ia masih berkait rapat dengan bagaimana anda mengawal kebocoran wang anda dari hangus begitu sahaja.

Tips yang ingin dikongsikan kali ini ialah tips membeli kereta baru atau terpakai ke atau tips membeli kereta untuk graduan yang baru bekerja ker kan... anda pilihlah tajuk yang sesuai.



atau anda boleh baca dari tulisan asal tuan alwi adam pakar pengurusan kewangan dari EzazWealth


Arakian disimpulkan, dek kerana ramai klien saya terperangkap dalam hutang kereta.

Menuntut ilmu di kolej, universiti selama 3-5 tahun. Puas sudah ikat perut, makan meggi. Terseksa jiwa raga.
Maka bila fasa bekerja, mula dapat pegang duit sendiri!


Duit beribu disangka banyak, padahal lupa waktu belajar dahulu banyak perkara tersubsidi.
Sekarang zaman kerja, zaman berdiri atas kaki sendiri. Tiada orang peduli.

Gaji disangka banyak rupanya hanya miskin bandar atau faqir di Aidilfitri..

Kesusahan tempoh belajar itu, diqadakan nikmat bila bekerja. Maka mulalah shopping kereta, ini dunia ana yang punya.

Jururawat pun boleh pakai Nissan maa, Nissan Almera.

Separuh bulan kerja mahu bayar kereta. Tambah 5 hari lagi untuk bayar minyaknya. Jangan nanti mengeluh nak bayar rumah sewa, lepas kena keluar asrama...

Alkisah perangkap kereta.

Ada kena perangkap Persona, Alza, Almera, Vios, Civic, Neo.

Yang tulis nota ini pun sama sudah terkena! Perangkap kereta Generasi Kedua! Bukan salah pembuat kereta, juga bukan silap jurujual petah bicara.

Tolak semua pada diri empunya, tak cukup ilmu dan kawal nafsu nak dunia.

Sekarang mahu kongsi tips kereta, entah kali ke berapa. Tak kisah, agar takda lagi yang kena.

Kita mampu kereta apa?

1) Kira dulu berapa mampu bayar dan baru cari kereta. Bukan cari kereta dan kira mampu ke tidak.

2) Bayaran bulan mesti tidak lebih 15% dari gaji bersih dan pinjaman maksimum 7 tahun.

3) Atau guna benchmark harga kereta tidak lebih dari gaji tahunan.

4) atau kalau boleh gunakan rules 20/5/10. Bayar 20% downpayment, pinjaman 5 tahun, bayaran bulanan kurang 10% dari gaji bulanan.

5) Buy reliable second hand car. Let the fools absorb the depreciation by buying new car.

6) If you are a business owner, rent a car can be good options.

7) Never care about impression. The one you want to impress is most likely never care about you or want to help you if you are broke.

Sorry, there is so many damage done because of car. Hence terpaksa ulang mesej yang sama.



LAST BUT NOT LEAST : 

You WANT know WHAT ? 

Your DREAMMMMCAR can wait for you.  As long as you really want it.


BUT,  

The bank can't wait for you.

If you miss their payment, 
- They will track you. 
- They will hunt you.
- They will disturb your life. 
- They will confiscate your beloved car. 
- They will blacklist you. 

WHAT ELSE ???

SURELU , They can bankrupt you.



* ALL THIS ARTICLE IS : FULLY CREDIT TO ALWI ADAM EZAZWEALTH. AN EXPERT IN FINANCIAL PLANNER.


Info yang Mungkin boleh membantu  tuan puan

Beli Emas  Tanpa Upah,  Daftar Percuma dan layan diri disini...  Sila Layar Kedai kami
Ingin Membeli Emas Pada Harga   Lebih Murah sentiasa dan Selamat ?? sila baca sini...
  Juga Boleh dapatkan Bimbingan Rahsia Emas oleh Pakar Pelaburan Azizi Ali -    Sila baca sini

Tuesday, February 4, 2014

Seminar Pelabur Undergroud 2014

Seminar Pelabur Undergroud 2014 

Ramai Tertanya2 Apakah Pelaburan Terbaik ??  Apakah Pelaburan paling Menguntungkan ?


 anda pasti temuinya disini....

 Pelabur Underground 2014 kini kembali... ‪#‎pu1234‬




Ada EARLY BIRD DISCOUNT TU !!!

FIRST COME, FIRST SERVED !!

Klik URL ini 

www.pu1234.com

 untuk Daftar Terus ke Website Pelabur Underground 2014 - 


 info lain sila rujuk di website di atas.

dari segi pengalaman saya yang best tentang seminar ni yang lepas.... di akhir seminar ini mereka ada buat small group coaching berdasarkan kepakaran speaker masing2.

jadi anda boleh tanya puas2 pada speaker itu.

Tuanbri - hartanah
Rajakamil - internet business
Tuan Faisal Abdullah - internet business 2
Tuan Anuar Rahman - tentang Pelaburan emas dan Perak fizikal
Tuan Zaidi Ismail - adalah pakar pengurusan kewangan diri sendiri, keluarga. -( tuan zaidi la paling glamor, sebab ramai yang pergi masing2 hutang keliling pinganggggg.... jadi penuh orang keliling tuan zaidi minta nasihat... )

 itu lah setakat perkongsian saya.... sekian.

Friday, January 10, 2014

Hukum Beli Emas Secara Ansuran Tangguh 2014

Salam Jumaat yang mulia buat semua, berjumpa kembali kita setelah lama tiada post baru di blog  shahdinar.com ini:)

Hari ini saya nak post mengenai hukum jual beli emas secara ansuran. Atas kekeliruan saya sekian lama, sebelum ini akhirnya terjawab juga.

Sebab saya pernah tanya beberapa ustaz agama akademi di UIA, mereka kata TIDAK BOLEH JUAL BELI EMAS SECARA BERTANGGUH ( FULL STOP TANPA  PENJELASAN DETAIL ).

Jadi saya rasa iaNYA seperti tidak praktikal dengan keadaan sekarang, ramai orang berjual beli emas secara online, menjadikan penghantaran barang kemasnya memakan masa beberapa hari.


Jadi saya tak nak ulass panjang dan bukan bermaksud nak memandai2 dalam bab hukum hakam ini....

saya akan bagi link untuk panduan kita semua, merujuk dan pertimbangkan. MEMANDANGKAN INI PERKARA KHILAF, jadi pilihan anda yang manapun ia TIDAK SALAH !! jadi tidak perlu was was dan tidak perlu berbalah siapa salah siapa betul.  ISLAM ini mudah.


TIDAK BOLEH

1. Hukum jual beli emas secara tangguh adalah tidak boleh mengikut satu pendapat seperti yang di tulis di blog ustaz zaharuddin. rujukan   Link : Blog Ustaz Zaharuddin

2. Hukum jual beli ema ssecara tangguh juga TIDAK BOLEH mengikut seperti yang digariskan majlis fatwa pada bulan 9 NOVEMBER 2013  LINK : E-FATWA

3. Boleh dan Tidak Boleh Beli secara tangguh dan ansuran : Link  ( sama dengan no.3 dibawah


ok, WALAUBAGAIMANAPUN.....

latest update sekarang pada waktu post yang saya buat ini.... HUKUM JUAL BELI EMAS SECARA BERTANGGUH DAN ANSURAN ADALAH DIBOLEHKAN !!!

BOLEH :

link untuk tuan-tuan rujuk adalah seperti dibawah :

1. Orang gen-Y gen-Z kata. ustaz youtube  Link : Ustaz Azhar Idrus Youtube - boleh beli emas ansuran & tangguh

2. Ustaz Zulkifli Sunnah Emas Link : Ustaz Zulkifli Youtube -



2.1 Boleh beli emas ansuran & emas secara tangguh mengikut pendapat pertama kerana mereka lihat wang kertas sudah hilang hubungannya dengan emas dan perak.

2.2 TIDAK BOLEH beli emas ansuran & emas secara tangguh jika mereka menganggap wang fiat/kertas mempunyai ilah yang sama dengan emas dan perak.

Pendapat shahdinar : 
" situasi di malaysia : bagaimana mungkin anda menganggap wang kertas kita sama dengan emas dan perak apabila mereka bebas mencetak sesuka hati tanpa sandaran kepada emas.

bagaimana mungkin duit fiat sama nilai dengan emas dan perak walhal di zimbabwe duit kertas pun tak laku diterima untuk membeli sesuap nasi  ?? link sini "


3. Boleh Jual beli emas secara bertangguh dan ansuran.


Sumber : Link sila rujuk mukasurat di Page 13 


4. BOLEH dari Majlis Fatwa sendiri di post pada bulan 2 January 2014. 


Berikut adalah jawapan majlis fatwa mengenai beli barang kemas 916 secara ansuran dan tangguh:


rujukan sini : Link Majlis Fatwa Beli Emas secara Ansuran




Sebagai KESIMPULANNYA :

Oleh itu, ada kalanya juga ia perlu diberi ruang dan terserah kepada ketakwaan dan kewarakan setiap individu dalam menentukan pilihannya.

Menurut Rariq al-Misriyy (1997 : 56), pandangan Ibn Taymiyyah dan muridnya, Ibn al-Qayyim telah menyelesaikan tiga masalah utama para peniaga barangan kemas secara serentak. Masalah itu ialah meraikan lebihan kepada pertukangan, jual beli bertangguh dan pemisahan batu permata dalam menentukan hargA.

Selain itu ia juga membantu peniaga dan bakal pembeli emas yang kurang berkemampuan juga.

Jawapan Majlis Fatwa : 

hukum asal bagi emas perhiasan 999, adalah ia merupakan item ribawi yang perlu memenuhi syarat-syaratnya, sekalipun ia dikatakan sebagai emas perhiasan. Kecuali ada bukti bahawa hukumnya sama dengan emas perhiasan 916 yang sudah dimasukkan unsur pertukangan dan terkeluar dari illah al-thamaniyyah kepada sil’ah (barangan).

: maknanya jika anda menjual barang kemas 999 ( cth rantai atau cincin atau goldbar pamp/gsr/gcp/pg  ) sudah tentulah ianya ada kos upah tukang yang mesti dideclarekan, kerana tanpa upah tukang ianya adalah emas ketul yang kasar yang boleh jatuh dalam kategori barangan ribawi.


Jika jual beli didapati meragukan. SILA TINGGALKAN.



SEKIAN. Jadi mengikut pendapat manapun anda adalah benar mengikut apa yang anda faham berdasarkan nas di atas. ia tidak haram secara mutlak.

ISLAM ITU INDAH, ISLAM ITU MUDAH.

p/s : saya akan update post ini dari masa ke semasa. sekian.



Sponsored

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berita Semasa