Thursday, August 3, 2017

TIPS NAK BAGI CCRIS CANTIK

TIPS NAK BAGI CCRIS CANTIK

1. Ramai mengeluh,

"Saya bayar tiap-tiap bulan tapi kenapa kat CCRIS masih ada tunggakan?"
Paling ngeri bila ada yang mengomel,
"Saya tak pernah miss bayar, tapi kenapa masih kena caj interest lewat bayar?"

2. Percayalah. Aku dulu pun sama macam anda, sehinggalah aku mengubah cara dan corak pembayaran aku.

3. Apa yang aku buat adalah :

a. Kenal pasti due date bagi setiap pembayaran pinjaman aku.

b. Sebaik sahaja mengetahui, aku lantas membayar 1 bulan instalmen 'in-advance' walaupun masih bertempoh sebulan lagi sebelum ianya due.

c. Selanjutnya, aku akan 'auto-pay' pembayaran bulanan pinjaman aku setiap 1hb menerusi akaun OD aku (boleh rujuk gambar dibawah.)

TIPS NAK BAGI CCRIS CANTIK
TIPS NAK BAGI CCRIS CANTIK


sumber dari status fb abang ensem.




EmoticonEmoticon