Sunday, January 20, 2013

DINAR EMAS : HARGA DINAR EMAS HARI INI JANUARI 2013

HARGA DINAR EMAS SYIFA, DINAR EMAS KELANTAN KGT, DINAR EMAS GCP 999, HARI INI..... bulan januari 2013 tanggal 20 hb.

post ini adalah rentetan dari post saya sebelum ini mengenai 1 Dinar emas dengan hanya RM500

jadi pada post kali ini ia lebih kepada ingin memberi benchmark dan bukti secara terus kepada generasi akan datang bahawa suatu masa nanti harga dinar emas pastinya melonjak naik, tidak kira dinar emas kelantan, dinar emas syifa , dinar emas public gold, dinar emas gcp 999 dan dinar dinar emas yang lain.

harga dinar emas yang suatu ketika pernah cecah rm140 sahaja satu dinar.... naik kepada rm500 1 dinar.... dan sekarang tahun 2013 harganya sudah mencecah rm771 untuk 1 dinar... !! bagaimana pula lagi 5 tahun ? 

Gambar di atas adalah Dinar Emas 917 keluaran kedai emas online terbesar di malaysia iaitu GSR


anda perlu tahu, bahawa 1 dinar pernah cecah rm850 pada pertengahan tahun 2011... dan kini masih turun dan masih pada harga yang sangat berpatutan untuk yang ada simpanan tunai lebih untuk di tukarkan bagi tujuan masa hadapan kelak !!

ini adalah dinar emas gcp berketulenan 999manakala Gambar yang di atas pula adalah dinar kelantan 917


inilah harga dinar emas pada hari ini yang mungkin bermanfaat kepada generasi akan datang untuk menilai sendiri kenaikan harga emas semasa di malaysia berbanding dengan menyimpan duit kertas bertahun tahun lamanya dan kemudian ia mengalami susut nilai.


jadi pada yang mempunyai lebihan tunai yang digunakan untuk saving. boleh la anda tukarkan sebahagian darinya dengan simpanan berbentuk ketulan ketulan emas ini.

semoga ia bermanfaat.


No comments:

Post a Comment