Saturday, February 23, 2013

Harga Emas Hari Ini 22 Feb di ambang PRU 13

salam semua, di ambang rakyat malaysia nak berpilihan raya umum ke-13 ni kali ini admin nak update harga emas terkini hari ini, yakni 22 february 2013. jatuh kaw kaw malam tadi...


harga emas terkiniharga jatuh kaw kaw, patutla beberapa hari lepas george soros tarik pelaburan emasnya dari stock market...


tapi pada yang main technical analysis gold live trading mereka juga mungkin dah jangka harga emas akan turun kaw kaw melalui indicator2 yang mereka guna kan.


jadi dengan penurunan harga emas semalam telah memberi kesan juga kepada penurunan harga emas fizikal baik yang perhiasan atau untuk simpanan.

seperti pada 10 january lepas ( post terdahulu ) harga emas gold bar 1 gram 999 pada harga rm203, tetapi pada hari ini hanyalah berharga RM196.00 sahaja.... harga siap tanpa upah.... manakala Gold Bar 10gram berketulenan 999 boleh dapat RM1790 !!

itu baru 1 gram....kalau 100 gram ? jadi penurunan harga emas kali ini agak drastik juga. pada yang ada duit lebih boleh gunakan peluang ini untuk memborong emas-emas fizikal untuk masa depan.
*Pilihanraya ke 13 pun dah dekat. Selamat Mengundi. Undi adalah rahsia.... :)


No comments:

Post a Comment